čtvrtek 6. března 2014

Stěžování, sny, šílenství.

Víte, když jsem byla malá, zdával se mi jeden takový strašně strašidelný sen, tak děsivý, že jsem se probudila hrůzou a kdykoliv jsem si na něj vzpomněla, odmítala jsem jít spát ze strachu, že se mi bude zdát znova. (Ale tady ho nenapíšu, protože ten vyprávím jen osobně.) Zdají se mi i jiné strašidelné sny, ze kterých obvykle tvořím narativy pro své scénáře. Třeba že milenci vejdou do skály a vrátí se jako pes se dvěma hlavami.
Další typ snů, který se mi často vracel, byl ten akvaristický - že jsem v obchodě s rybičkami, vybírám si rybičky, rostlinky, akvárium, ale když to přinesu domů, nemám akvárium kam dát. Tento sen se mi přestal zdát, když jsem si pořídila akvárium s rybami a stěhuji ho všude s sebou. Teď, co mám v akváriu žábu, která vyvraždila všechny ryby, se mi zase párkrát zdálo, že si kupuju rybičky.

A teď, teď se mi zdávají sny o tom, že jsem zpátky na střední a musím počítat příklady bez kalkulačky. A co  je nejhorší, že se z nich budím se stejnou hrůzou a špatným pocitem jako z těch hororových. Říkám si zpět o hororové sny! Ještě jeden sen o matematice a přijdu o rozum.

Podejmlíko Půlrohlík

P.S.: Myslela jsem si, že sedmého má svátek Veronika, a on je to Tomáš. A není to vlastně jedno, ta nenávist pramení ze stejného bodu.


3 komentáře:

  1. :-))
    jaké jsi v tom akváriu předtím měla rybičky, pokud nevadí,že se ptám ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem samce bojovnice, ten byl v klidu a na nikoho neútočil, a nějaké platy a black molly, ale ty jsem pořizovala s tím, že budou nejspíš fungovat jako krmení pro žabku. Hlavně je mi líto té bojovnice, protože jsem si myslela, že na tu si žába netroufne.

      Vymazat
    2. taky jsem měl jako malý žábu, ale už nevím, jestli ublížila nějaké rybě
      nejhezčí jsou stejně teleskopky :-)

      Vymazat