pondělí 7. prosince 2015

Adventní kalendář, den 7.

Na dnešní otázku jsem popravdě docela pyšná:
Za předpokladu, že jste duch, démon nebo zlá přítomnost (manifestující se ve sklepě nebo spíš na půdě) a hodláte svou oběť znepokojovat tím, že pustíte staré rozhrkané rádio nebo gramofon, ideálně ještě na kliku, jaká písnička začne ze zmíněného přístroje hrát?

Podejmlíko odpovídá, že pro ni bylo velmi těžké rozhodnout se, jestli odpoví jako hipster ironicky a nebo naopak vybere něco sice v prvním plánu, ale poctivě strašidelného, a nebo jestli vybere něco, co by svou nepatřičností vyvolávalo lezavou hrůzu pomocí samotné situace. Nakonec ovšem zvítězila moje láska k filmové hudbě a tak jsem vybrala dvě hororové skladby, jednu z krvavého italského gialla Suspiria (autorem soundtracku je kapela Goblin) a jednu z komediálního hororu Ples upírů, což ovšem ale neznamená, že by byla kompozice Krzysztofa Komedy nějak méně působivá.

Šilamáma odpovídá z první dobrý, že The Garden od Einstürzende Neubauten. Nejvíc by mě to pravděpodobně vyděsilo za předpokladu, že by ten dům, kde by k danému strašení došlo, měl zahradu.

A jako patřičně děsivý doprovod dnes přidávám snůšku "grafik", které Podejmlíko vyráběla v pubertě jako důkaz vnitřního zmatku.






Žádné komentáře:

Okomentovat