čtvrtek 17. prosince 2015

Adventní kalendář, den 17.

Dnešní otázka zní: Do kterého alternativního vesmíru z pera kterého spisovatele či spisovatelky byste se nejraději propadli a proč?

Podejmlíko odpovídá, že docela seriózně zvažovala svět Foglarových Rychlých šípů, potažmo jeho knížek ze skautského prostředí, protože by za jedno nejspíš mohla zůstat navždy dítětem a za druhé by mohla prozkoumávat staré půdy, opuštěné kostely a zanedbané zahrady, ale na druhou stranu by také hrozilo, že kdyby dítětem nezůstala, tak doroste do té doby, kdy se Hitler pokusil skautům a všem lidem dobré vůle utnout tipec, takže si raději vybrala svět Bulgakova Mistra a Markétky. Tam se sice také za každým rohem krčí nejmenovaný diktátor, ale alespoň by mohla nahá poletovat nad Moskvou na očarovaném praseti.

Šilamáma přemýšlí. Vzhledem k současné emocionální situaci musí pominout všechny své oblíbené knihy, které zahrnují složité city a trápení a proto volí svět Pipi Dlouhé punčochy od Astrid Lindgrenové. Protože lezení po stromě a zalévání zahrady v dešti, sice není létání na očarovaném praseti, ale určitě to má svoje kouzlo. A pak bych tam taky chtěla být v ten den, kdy Pipi vykoupí cukrárnu. Předpokládám, že nemusím zvláště vysvětlovat proč.



Žádné komentáře:

Okomentovat