pátek 4. prosince 2015

Adventní kalendář, den 4.

Dnešní otázka je tak trochu back to basic - týká se totiž zvířátek. Abychom se ovšem neptali trapně "Jaké je vaše oblíbené zvířátko?", budeme se ptát "Které zvířátko máte rádi, ačkoliv tomu dříve nic moc nenasvědčovalo?".

Šilamáma odpovídá, že psi, dříve je totiž opravdu nemusela (v pěti ji kousl do ruky pudl, chápejte), ale nyní má dobrý vztah s minimálně dvěmi příslušníky tohoto živočišného druhu. A pak taky lišky. Od malička všichni tvrdí, že lišky maj vzteklinu, což působí nepříjemně, ale nedávno ji zahlédla ve volné přírodě, a to vám byla panečku krása.

Podejmlíko odpovídá, že si také pamatuje, že ji kousl do ruky pudl (ale v její paměti je to v šesti letech), co se to děje za magii s pudly kolem tohoto rodu? Nebo že by si pamatovala Šilamáminu ruku jako svoji ruku? Samé záhady. Nicméně Podejmlíko teď také kamarádí se psy, dokonce i s takovými těmi cizími psy hipsterů, kteří utekli svým páníčkům v kavárně a vám zalezli pod stůl něco očuchat a vy je tajně hladíte za ušima. Ale její oficiální odpovědí na dnešní otázku budou kočky. Už dříve se jednou traumaticky pokusila zachránit koťátko, které jeho matka hned po porodu zavrhla a nestarala se o ně, a nyní kočkám závidí, že se mohou chovat jako autisté s Aspergerem a ještě jsou u toho proklatě elegantní.

A obrazová příloha dnes zahrnuje minisérii "Mrtvá zvířátka v muzejní napodobenině prehistorické vesnice na jezeře v Makedonii", pořízenou Šilamámou toto léto.











Žádné komentáře:

Okomentovat