úterý 30. dubna 2013

Jako ovce před střihači zůstal němý.

Jediné místo v Písmu, kde je zmíněn střihač. A je nutno říci, že to docela přesně vystihuje, jak se před střihačem chovám.
Jo a ještě tohle - jela jsem páternosterem a nezbláznila jsem se hrůzou, takže teď už očividně dokážu cokoli.

Podejmlíko Půlrohlík

PS: Dnešní výběr googlovaných hesel pro vstup na náš blog je barvitější než obvykle: "kdo lidi jahodama", "jako kavka před proměnou" a "všechny se potopí až na dno".






7 komentářů:

  1. Co je paternoster? Druh dopravního prostředku, kde se musíte modlit, abyste zůstala celá? My tomu říkáme: jezdit na víru ;-)
    LudmilaCecílie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páternoster je takový ten starý typ výtahu, co nemá dveře a nikdy nezastavuje a nastupuje se do něj za jízdy a voní dřevem, z nějž je vyroben, a v prvním a posledním patře jsou velké červené děsivé nápisy: "VYSTUPTE!!!"

      Vymazat
    2. Cha, tak to je vtipný. Takový výtahy vůbec neznám. Kde se ještě vyskytují?
      LC

      Vymazat
    3. Tady ten můj je v pasáži Lucerna, další, který jsem viděla, je v budově Českého rozhlasu. Je jich všude možně víc, většinou jsou to technické památky.

      Vymazat
  2. Já se omlouvám, ale musím se na něco zeptat... je to dost osobní, na to, že je to dotaz na blogu, ale jsem hrozně zvědavá a v nejhorším nemusíte odpovídat: Jste věřící nebo nedejbože křesťanka? ;-) Soudím podle občasných narážek na Bibli - je to pro vás jenom jeden ze základů naší kultury, nebo i něco víc?
    LC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím ve spoustu věcí. Nejsem členkou žádné církve. Pan Čihák, který je autorem citovaného výroku, je pravděpodobně křesťan (a filmový střihač, samozřejmě:)).
      Jinak já mám ráda knihy. Bible je kniha. A mám ráda věci, které je potřeba vyložit, aby mohly být pochopeny, což o Bibli platí též.

      Vymazat
    2. Já jsem si to myslela... Jestli to tak můžu říct, přišla jste mi moc zajímavá, na to abyste byla křesťanka (a to říká jedna z nich)
      Takže jste Bibli četla? To asi dělá málokdo, pokud není věřící... zajímavé
      LC

      Vymazat