sobota 23. ledna 2016

Jak ubozí jsou ti lidé, kteří nikdy nezpívají, a zemřou se vší svou hudbou v sobě - Viktor Hugo (takže Marilyn Manson je v pohodě)

Tak jsem taky zkusila, co to udělá, když si zapíšu deset písniček, který mi mobil náhodně vybere a moji oblíbenou část textu z nich. Docela mě překvapilo, jaký depka věci tam mám. Ale taky vlastně, co se sakra divím. U Luboše Pospíšila (1) a Hudby Prahy (9) jsem měla touhu opsat celý text. A hlavně fakt hned ta první písnička, to byl zásah do srdce. Přímej.

Šilamáma Půlplicpryč

1. Balada o několika papírovejch čertech -Luboš Pospíšil: "Snad už to víš - ten koho nečekáš/  Ten tě vyhledá/  Snad už to víš - ta co ses jí jen smál/  Ta vzpomíná - jediná vzpomíná "

2. Fuck you - Archive: "All I want is to see you in terrible pain/ Though we won't ever meet I remember your name"

3. Superheavy - Superheavy: "We're superheavy in love/ We're superheavy trusting/ Superheavy, in love, yes we are!"

4. Bombom (feat The Teaching) - Macklemore: instrumentálka

5. Slipping Away - Jon Oliva's Pain: "Chase our dreams endlessly/ To see what we can find/ With everyday a part of us/ Is left to ponder time/ And it's true, yeah"

6. Jízda v protisměru - Kryštof: "Znám lítosti, které lámou kosti/ Znám propasti, co už nepřemostím/ Znám otázku pane bože co s tím/ Znám, už dobře znám"

7. Mad world - Tears for tears: "And I find it kind of funny/ I find it kind of sad/ The dreams in which I'm dying are the best I've ever had"

8. Žena ze stínadel - Lili Marlene: "Hajej má lásko hajej chovám tě na prsou/ Za chvíli nebudem sami za chvíli už tady jsou/ Padli ti do očí jiný já padla do zkázy/ Teď můžeš klidně spát už ti nic neschází"

9. Máma táta - Hudba Praha: "Jenže voči přes ty brejle toho už dost viděly/ jedno vidí je to v hazlu druhý je to v prdeli/ ještě že je tady máma a s ní táta taky je/ oni držej pořád s náma celej svět zas tancuje"

10. Get the gold - Graveyard train:"To the left there's the men with dirty cheques in their hands/ To the right the empty hope of dying young with no regrets/ That's one way to get the gold/ The only way to get to you "

Žádné komentáře:

Okomentovat