středa 18. června 2014

Nejlepší zamilované písně píšou trashmetalové kapely.

Odkazuji vás tímto na píseň "The One" od skupiny Annihilator, abyste si ten milostný bol mohli ozkoušet sami.

Jaké to asi je, oddat několik týdnů svého života zachycení neobvyklého výjevu velryby uvězněné na pláži, aby se to divákům po několik dalších století jevilo jenom jako obyčejná momentka z pláže. (Při rekonstrukci staré malby se ukázala skrytá velryba)

Já vím, že v poslední době přispívám pouze do kategorie "Vždycky pláču na svatbách", ale když já teď pláču opravdu často. Dnes jsem se rozplakala při četbě rockového hudebního magazínu Spark, kde zpěvák a baskytarista  trashmetalové kapely Slayer Tom Araya vypráví o smrti svého kamaráda a kolegy Jeffa Hannemana:
       "Jeff mi vyprávěl, že chvílemi necítil v ruce vůbec nic, jako by nebyla jeho. Infekce poškodila nervy, nejrůznější plastiky a štěpy mu zase vracely do ruky cit. Jeff pilně cvičil, ale bohužel už se nemohl dostat do správné provozní teploty. Ruka ho už neposlouchala na 100%. Pocit, že se už možná nebude moct do kapely vrátit, ho začal sžírat a on stále častěji sahal po sklenici alkoholu. To jsme ale nevěděli. Na jeho posledním koncertu s námi, kde si zahrál pár skladeb, jeho stav vypadal nadějně, Jeff je zvládl s přehledem. Nicméně nám řekl, že celý koncert by ve slayerovském tempu ještě nevydržel. Věděl, že má u nás pořád dveře dokořán, a my jsme jenom s napětím čekali, kdy zavolá a řekne: "Jsem připraven. Můžu s vámi vyrazit na další koncerty!" (...) Zpráva o jeho smrti byla jako blesk z čistého nebe. Šok pro všechny kolem. Já se z toho nevzpamatoval doteď. (Od Jeffovy smrti uplynul v době rozhovoru jeden rok, pozn. Podejmlíko.) Stále mám pocit, že je doma a cvičí, čekám, až zavolá. Myšlenka, že už se to nikdy nestane, je příšerná. Jeho duše je s námi na pódiu každý večer, když hrajeme. Bohužel už nikdy vpravo na pódiu neuvidím jeho blonďatou hřívu."

Zvýraznila jsem to spojení, které mě nejvíc zasáhlo. Čekám, až zavolá.

Na přiložených fotografiích ze dne 6. 6. 2014 můžete vidět žlutého kostlivce na skateboardu.

Podejmlíko Půlrohlík







2 komentáře: